America a implinit 2014 ani!!

Cel putin asa spun oamenii astia atit de inteligenti:

stupid1

stupid11

stupid111

stupid1111

Sursa

58 de gânduri despre „America a implinit 2014 ani!!

   • Cristina… zau… mi se pare ca glumesc… Pai, cum poti sa spui ca America a implinit 2014 ani? Decat in gluma… Adica tu vrei sa spui ca oamenii acestia chiar nu stiu…??

   • Nu, nu au glumit, au fost prinsi cu ignoranta si nu mai stiu ce sa spuna. Pun pariu ca unii si-au sters mesajele….dupa ce li s-a spus adevarul. Apoi, altii habar nu au ca si-au dovedit ignoranta…

    De obicei, cind vrei sa fi sarcastic, arati prin doua semne, /sarc sau #sarc au aratat vreunul asa ceva?

   • Nu este singura data cind se vede ignoranta oamenilor/tinerilor de aici. Asta este una din cele mai recente…Facultatile sint fara valoare in privinta asta…scolile scot niste incapacitati de cea mai mare rusine. Lucrurile astea nu se mai invata in scoli, ci propaganda homosexuala, ateista…cultura generala e de mult moarta….

   • Daca citesti din posturile mele de mai jos….vei vedea ca se lucreaza la asta de multa vreme. Exista nenumarate documente care arata ca vor o populatie lipsita de cultura istorica, lipsita de notiunea de libertate. Se copiaza Europa ca sa se ajunga ca in Europa. Mai un pic si au reusit. Doar nesimtitii astia de homeschooleri nu vor sa stea in linie cu ceilalti si sa fie indoctrinati! Trebuie sa faca ceva cu ei, nu?

    Asa ca, cu oameni din astia vrei sa aperi libertatea? Crezic a stiu care le sint drepturile? Crezi ca stiu care este rolul guvernului??

   • Nu stiu… eu am o alta perceptie… Poate gresesc… „Se copiaza Europa ca sa se ajunga ca in Europa. Mai un pic si au reusit. ” – se copiaza Europa? Mie nu mi se pare… Mie, cel putin, mi se pare diferit de Europa… Si asta inca de multa vreme… Bine, apropierea dintre America si Europa, asta e altceva. Una e sa se ajunga ca in Europa si alta e apropierea… Dar tu stii ca multi din Europa vor sa ajunga in America? Sa stii ca s-ar putea zice si invers: ca Europa incearca sa copieze America si nu prea ii reuseste. Pentru un artist, sa zicem tanar, daca reuseste sa expuna la New York si sa aiba succes, lucrul asta poate fi in cele mai multe din cazuri sinonim cu celebriatea si consacrarea! La fel pentru o tanara creatoare de moda, sa expuna la un salon de prezentare a modei la New York. Cred ca sunt multe fete care ar dori dar nici nu indraznesc sa se gandeasca la asa ceva. Asa ca eu nu prea sunt dumirit cine pe cine copiaza… 🙂 .

    Zici de facultati… Totusi exista universitati mari, renumite in America! La fel, sunt multi din Europa care ar dori sa conferentieze la universitati din US. Sau sa obtina un premiu in US…
    Dar eu vreau sa-ti spun ca si in Romania sunt din cei care zic” cu oameni din astia vrei sa faci si sa dregi”, „n-avem oameni” etc 🙂 . Asa ca abordarea asta nu ma mira… Totusi… tu esti acolo si constati niste lucruri care, din cate vad, te nemultumesc…

    Sa fie ca-n Europa…? Adica sa fie in Baltimore ca-n Debretin… 😆 Scuza-ma, dar nu cred ca e posibil. 🙂

   • Asa a fost in America. Dar se încearcă si se lupta ca sa nu mai fie asa, sa copieze modul socialist al Europei. Nu zic ca s-a ajuns ca in Europa, dar America se îndreaptă cu repeziciune către acel sistem. Nu vei mai auzi de facultati mari, renumite in America, pentru ca toate vor deveni la fel, egale, sub controlul statului.

    Ma nemulțumește faptul ca oamenii distrug ceea ce a făcut America great. Ma nemulțumește faptul ca se încearcă sa se copieze Europa sau China. Ma nemulțumește faptul ca parintii nu vor sa stie ce învață copiii lor sau nu-i interesează. Cultura excepțională a Americii este distrusă.

    Harvard, Yale, au fost mari atunci cind s-au ținut de Cuvintul lui Dumnezeu. Azi se culca pe laurii trecuți, nu mai sint in stare sa scoată oameni de valoare ca in trecut. Harvard si-a schimbat motto-ul ca sa fie in ton cu ideologia prezenta. Asta arata de ce educatia este din ce in ce mai slaba. Nici pe gratis nu mi-as da fetele la Harvard sau la Yale.

   • Asta e cea mai mare absurditate: ca in America sa fie ca-n China!! Chiar nu stiu cum de a rasarit ideea asta!! Am mai intalnit-o, mai mult sau mai putin voalat… Hai sa fim seriosi. Adica Dallas sa fie precum Pekinul 😆 Rad si curcile!! 🙂 Serios acuma, numai idei nastrusnice pe la voi! 🙂

    Pe de alta parte, nu se poate spune ca nu exista in SUA oameni de stiinta mari, profesori mari, specialisti mari… De aceea cred ca exagerezi. Pe de alta parte, aportul imigrantilor la cultura si faima Americii a fost unul substantial. Din cauza asta legile antiimigratie nu ma prea conving. Daca se doreste copierea Europei din punctul asta de vedere (ostilitate fata de imigranti), mi se pare gresit: nu mi se pare a fi in interesul Americii, o tara care, ea insasi, s-a format prin emigrare, ca fara imigranti nu ar fi existat America.

   • Expui aceleași păreri cu ale liberalilor de pe aici. Nu ma mir. Doar ca sint sătulă sa le tot aud.

    Oameni din regimul prezent bat apropouri la felul cum este in China, chiar dictatorul a spus-o. Le place nivelul de control pe care il are statul.

    Nu am spus ca nu exista oameni mari, doar ca sint foarte putini si cam tăcuți. Apoi nu ma refer numai la doctori specialiști sau la specialiști NASA, ci la acei ginditori, filozofi care înaintează, care promovează ideea libertatii. Pe cine cunoști tu care face asa ceva? Pentru ca fără libertate nu se poate face nimic.

    America a promovat întotdeauna imigrarea legală, nu ilegală. In prezent, peste cei 300,000 ilegali care au venit in ultimul timp sint plini de boli transmisibile, boli care au fost eradicate in America de mult. In închisorile din California majoritatea celor închisi sint ilegali. Deci nu veni sa-mi spui ca imigranții astia aduc vreun aport la cultura. Da, la cultura crimelor, violurilor, drogurilor, hotiei, etc. Multam, dar America nu are voie de astfel de aporturi.

    America are dreptul sa controleze cine intra, trebuie sa cunoască ce boli si ce cazier criminal au persoanele respective. Mie nu-mi convine ca sa plătesc taxe ca ilegalii sa se folosească de banii mei fără ca ei sa contribuie cu ceva. Oameni care plătesc taxe nu beneficiază de serviciile necesare, iar criminalii ilegali da, fără sa plătească nimic. Asa ca, nu o sa ma vezi ca pling dorindu-i afara de aici!!

   • Eu nu bat apropouri la felul cum este in China! 🙂

    Tu zici asa, dar crezi ca daca nu ar mai fi primiti imigranti ar scadea hotia, crima etc? Eu nu cred! Tocmai, eu nu spun sa fie ca-n China. In China e controlul asta al oamenilor ca si cum toti ar fi infractori.

    „Mie nu-mi convine ca sa plătesc taxe ca ilegalii sa se folosească de banii mei fără ca ei sa contribuie cu ceva.”

    Cu asta sunt de acord! Sunt de acord, asa e! Dar daca ei muncesc la negru, cum inteleg ca se face, atunci ei isi aduc aportul numai ca munca lor e nefiscalizata.

   • Liberalii de aici vor sa fie ca in China. Nu zic sa nu fie primiri imigranți, dar sa o facă legal. Sa depună acte, sa facă control medical, sa prezinte dovada de angajare. Cei cu cazier sa nu fie primiri, cei cu boli incurabile la fel.

    Nu, cind ei muncesc nu aduc nici un aport țării. In primul rind iau locurile de munca ale cetățenilor. In al doilea rind nu plătesc taxe. In al treilea rind ei se folosesc de scoli pe banii contribuabilului. In al patrulea rind se folosesc de serviciile medicale pe banii contribuabililor. In al cincilea rind se folosesc de sistemul juridic pe banii altora. Deci, poți sa-mi spui care e aportul lor???

   • Cristina, acuma cine are idei socialiste? 🙂 Tot ce ai spus e socialist! 🙂 Insa pe vremuri nu era asa si era viata ca lumea in America! 🙂 Lasa ca daca e s-o luam cu capitolul munca, cred ca sunt destui „autohtoni” in America care nu muncesc, dar asta e o alta problema. Zau, asa, nici in Biblie nu se arata ca „cei cu cazier sa nu fie primiti”! 🙂 . Ce facem? Transformam America intr-o spalatorie generala? Asta e spiritul Americii? 🙂 Restul sunt chestiuni de detaliu, mai putin importante, care pot fi reglate – spre exemplu poti sa interzici sa faca scoala pe banii statului, dar ar fi prea abrupta masura. Insa omul ar trebui sa stie ca daca doreste servicii medicale, scoala etc pe banii contribuabilului trebuie sa si munceasca pentru asta. Daca munceste atunci se schimba lucrurile.

    Important este ca America sa nu renunte la caracteristicile sale de baza pentru ca in caz contrar ai putea constata la un moment dat o America care sa nu-ti mai placa. Chiar ca ar ajunge ca Europa.

   • Caracteristica de baza a Americii este LEGEA! Constitutia!! Daca legea spune ca imigrantii ilegali nu au dreptul la educatie si servicii medicale pe gratis, atunci legea trebuie respectata! Legea spune ca granita trebuie pazita si ilegalii dati afara. Asta este socialism??? De cind e socialism ca sa respecti legea?

   • Cand spui LEGEA, atunci nu mai spui LIBERTATEA. Eu am zis ca oamenii legii trebuie sa-si faca datoria. Dar daca zici: „Caracteristica de baza a Americii este LEGEA! „, atunci nu mai e LIBERTATEA. Asa si in statul comunist caracteristica era legea. In general si filozofic vorbind, lege si libertate sunt doua lucruri diferite, chiar opuse.

   • Foarte gresit!!! Legile in America au fost in asa fel incit sa respecte drepturile oamenilor. Legile in tarile comuniste incalca drepturile oamenilor. Fara lege ar fi anarhie. Constitutia arata ce legi trebuie sa fie. Aceste legi au atras oamenii din toate partile lumii.

   • Da, dar acum vad ca degenereaza in detrimentul libertatii. Trebuia sa spui, dupa parerea mea, ca caracteristica de baza a Americii este libertatea, nu legea. Pentru ca legea, intr-o asfel de tara, provine din conceptul filozofic de libertate. Deci corect este sa spui ca Libertatea caracterizeaza America, nu Legea! Nuanta asta e foarte importanta. Nu legile au fost create ca sa respecte drepturile oamenilor. Ci Libertatea a generat legile sale intr-o tara libera! 🙂 Nuanta e foarte importanta, pentru ca prin drepturile oamenilor fiecare poate intelege ce vrea! Prin LIbertate e clar ce se intelege, e clar pentru oricine!

   • Libertatea este aparata de lege, de aceea s-a format guvernul. Din nou spun, legile trebuie sa fie constitutionale, cele care nu sint constitutionale nu sint legi bune, nici macar valide. Si prin libertate poate intelege fiecare ce vrea. Dar nu, asta este diferenta care nu poate fi inteleasa in Europa: drepturile oamenilor sint clare si stabilite de Dumnezeu, deci nu se intelege ce vrea fiecare. Libertatea este atunci cind aceste drepturi sint respectate. Iar pentru ca sa fie respectate, au fost institutite legi. Eu stiu ca tu spui ca legile iti dau drepturile, dar in America a fost recunoscut ca drepturile vin de la Dumnezeu si guvernul este institutit pentru a le respecta.

   • Nu, prin libertate nu se poate intege ce vrea fiecare. Daca vin la tine si te leg de masa, mai esti libera? Intelegi ce vrei prin libertate? Evident ca nu!!
    Ei, daca Libertatea e aparata de Lege atunci e bine… Numai ca, iti zic, eu am impresia ca cineva doreste sa abuzeze de lege in detrimentul libertatii. Si sa stii ca lucrul asta e posibil… Evident ca nu ar trebui sa se intample asa ceva…

   • Eu nu inteleg ce vreau prin libertate atunci cind tu ma legi de masa, dar tu poti intelege prin asta libertate, pentru ca esti liber sa ma omori, sa ma furi, sa ma violezi. Asa ca depinde de interpretarea fiecaruia dintre noi.

    Normal ca statul vrea sa abuzeze de lege in detrimeniul libertatii, la fel ca si in cazul imigratiei, la fel ca si implicarea guvernului in treburi care nu-l privesc. Lucrul acesta se intimpla, deci nu mai trebuie sa vorbim ca „ar putea sa se intimple”….

    Tot nu ai raspuns la ce te-ai referit cind ai spus „Lasa ca nu e chiar asa”??

   • La ce m-am referit cand am spus „Lasa ca nu e chiar asa”, dar am si spus dupa aceea la ce m-am referit. Adica tu pe un roman nu-l primesti, dar primesti un terorist? La asta m-am referit!

   • Cine a spus ca eu nu il primesc pe un roman dar il primesc pe un terorist?

    Nu cred ca ai inteles. Uite ce am spus:

    “Cind aduci autobuzuri pline cu imigranti, cind aduci avioane pline cu imigranti, cind lasi granita deschisa sa vina oricine, cum poti rezolva problema terorismului????

    Aici sint doua lucruri diferite:

    1. Imigratia ilegala trebuie sa fie oprita. Trebuie ca granita sa fie pazita si cine vrea sa intre, sa depuna actele si sa vina pe usa din fata.

    2. Sistemul legal de imigratie trebuie revizuit si trebuie verificati cei care aplica.

    Asta face o tara civilizata.

   • Sa stii ca cei care vorbesc de lege si sunt toata ziua cu legea in gura, amintind in treacat si libertatea ar putea sa fie cei care doresc instaurarea unei dictaturi in America. Cand un om doreste si iubeste libertatea nu pune accent pe lege. De aceea Liberatatea trebuie sa fie deasupra Legii, nu Legea desupra Libertatii, ci doar ca sa slujeasca Libertatea.
    Aud, in ultima vreme, foarte des cuvantul lege si foarte putin cuvantul libertate.

   • Pentru ca eu sa fiu libera sa-mi traiesc viata, trebuie sa existe legi care ii pedepseasca pe aceia care incearca sa ma omoare, sa ma violeze, sa ma impiedice sa imi educ copiii, sa ma folosesc de proprietatea privata asa cum doresc, etc. Nu pot avea libertate daca nu pun accent pe respectarea acestor legi.

   • Da, eu nu am negat necesitatea legilor sau a Politiei locale. Dar, in America, Libertatea trebuie sa fie deasupra Legii. Daca punem Legea deasupra Libertatii incepem sa incatusam Libertatea… Dar, repet, eu nu am negat necesitatea legilor. „Nu pot avea libertate daca nu pun accent pe respectarea acestor legi.” – cred ca gresesti! Ai vazut cum au luptat cei care au semnat Declaratia de Independenta? Daca ai libertatea in virtutea unor legi, atunci legile iti dau aceasta libertate. Atunci punem Legea deasupra Libertatii. Si cum legea se aplica pe temeiul egalitatii, pentru ca sa se realizeze dreptatea, atunci e ca si cum ai pune Egalitatea deasupra Libertatii. Or, America nu e asa. Spre exemplu, libera concurenta, libera initiativa nu se bazeaza pe asa ceva, ci pe actiunea ta libera. Pe cand asa, daca punem legi, si le putem da, reglementam totul. Ai mai avea libertate? Te-ai mai simti libera, sau cantonata in legi…?

   • Libertatea trebuie sa fie deasupra legilor neconstituționale. Conteaza nuanta 😉

    Libertatea poate fi încălcată, de aceea este nevoie ca sa se dea legi pentru a o respecta. Drepturile nu le ai in funcție de lege. Fiecare om se naște cu aceste drepturi, ele pot fi încălcate sau respectate. Pentru asta trebuie legi, ca drepturile sa fie respectate. Acum ca guvernele fac legi care încalca drepturile e altceva. Chestia e ca doar SUA are o constituție care respecta aceste drepturi. Eu cind spun ca este nevoie de legi, ma refer la acele legi care imi respecta drepturile, nu la care mi le încalca. Iar SUA a fost renumita ca are legi care le respecta. Aceste legi au făcut ca oamenii din toată lumea sa dorească sa vina aici, pentru ca au știut ca pot sa aibă liberă inițiativa si sa obțină succesul. Au putut sa fie siguri ca guvernul ii lasa liberi sa-si urmărească visele. Ceea ce nu se poate spune despre Europa.

   • Mi se pare ca America este prin definitie o tara multietnica, multirasiala, multi religioasa, ca sa zic asa. De aici deriva si libertatea. Pentru ca daca nu ar mai fi asa, n-ar mai fi America. Asa cum ar fi complet aiurea Texasul fara mexicani, cand acolo inca de la infiintare au fost mexicani. Stiai ca in Dallas sunt trei biserici ortodoxe? Daca distrugi caracterul acesta multietnic, multirasial si multireligios, distrugi si libertatea in America. Cred ca se poate spune ca distrugi America. Totusi, in ciuda eterogenitatii sale, nu se poate spune ca America e multiculturala, in sensul ca exista, as zice eu, o cultura americana, este ceva care se simte (din afara altfel vezi lucrurile – eu vorbesc ca cel care le vede din afara, nu din interior), este o amprenta, ca sa zic asa, proprie Americii.
    America a fost intotdeauna locul de intalnire al unor oameni diferiti, provenind din locuri diferite, c culturi diferite, chiar diferiti unii de altii in conceptii, mod de viata etc, vorbind, la origine, limbi diferite. Tocmai asta a dat viata libertatii in America. Daca n-ar mai fi asa, atunci chiar ca nu ar mai fi America, asa cum America n-a fost niciodata comunista. Daca ar ajunge comunista, n-ar mai fi America, nu? La fel si in chestiunea cealalta.

   • Eu cred ca vezi problema foarte greșit. Nu diferenta in limbile vorbite sau țările de provenienta face America ce este America, ci libertatea si respectul fata de drepturile omului. Libertatea nu deriva din limba vorbita a oamenilor, altfel ar fi libertate in Europa, ceea ce nu este. Oamenii care au venit aici din toate părțile s-au integrat in spiritul libertatii recunoscute de constituție. Doar de cind s-a hotarit sa nu se mai respecte s-a ajuns in haosul asta.

   • Da… dar gandeste-te ca oameni fara libertate s-au mai vazut. Dar… libertate fara oameni, nu s-a mai vazut. De aceea si spun: libertatea are nevoie de oameni ca sa se poata manifesta. De aceea este important ca sa vina oameni in America, oameni diferiti, asa cum s-a si intamplat si cum s-a si format aceasta tara, lucru care constituie spiritul Americii. Eu nu am spus ca tu sau alti cetateni americani sa le plateasca programe sociale si ei sa nu faca nimic.
    In privinta criminalitatii, eu sunt sceptic ca s-ar rezolva daca nu ar mai veni imigranti. Ideea asta mi se pare falsa… Per ansamblu, daca America ar renunta la imigranti, ar pierde… Ar pierde cel putin pe termen lung.

   • Dar America nu a fost ce a fost pentru ca au venit oameni din mai multe tari, ci pentru ca a fost libera. Este important ca sa vina oameni, conteaza ce fel de oameni. De ce Europa nu e libera, doar vin oameni diferiti??

    Asa cum am spus, ABSOLUT NIMENI nu spune ca AMerica sa renunte la imigranti, ci sa-i aleaga pe cei carora le permite sa intre. Cit pe cei care incalca aceste legi, trebuie deportati. Cei care vin ilegal, cei care trec granita ca sa fure, sa omoare, sa vinda droguri, ei trebuie opriti. iti garantez ca crimele si violurile ar scadea.

   • Pentru ca in Europa, la acea vreme, domnea inca un sistem feudal, in toata Europa. Revolutia Franceza a incercat sa mai schimbe cate ceva. Pe cand, la vremea Declaratiei de Independenta, sistemul nou inceput in America, Constitutia Americana insemnau ceva cu adevarat revolutionar fata de Europa. Dar pentru ca libertatea sa se manifeste este nevoie de oameni si, repet, caracterul multietnic, multirasial si multi religios al Americii nu trebuie schimbat. Ce vrei o expresie mai mare a libertatii cand oameni provenind din tari diferite, de limbi diferite s-au intalnit aici si au muncit, pentru ca nu le-a dat nimeni ceva, si au construit aceasta mare tara. Pai, tu nu te gandesti? Asa si trebuie sa ramana! In America au intrat si infractori, ca nu se poate numai sfinti! Nu, nu trebuie sa aleaga, pentru ca alege statul si o face foarte prost! In America nu trebuie sa existe deportari: asta nu e o idee americana. Este una europeana, stalinista!! Sub nicio forma nu trebuie sa existe asa ceva! Trebuie ca oamenii legii sa-si faca datoria!

   • Libertatea este posibila chiar si cind toti oamenii au aceeasi religie si vorbesc aceasi limba. Pentru ca daca libertatea depinde de caracterul multietnic, multirasial si multi religios, de ce atunci Europa nu este libera?

    America este o tara unde s-a respectat legea. Iar crima este pedepsita de lege. Iar imigratia ilegala are legile sale. Inchisorile nu pot tine pe toti ilegalii plus criminalii tarii. Apoi, si acei ilegali stau pe banii contribuabililor. Pina cind? Pina mor? Ce sistem e asta? Da, oamenii legii sa-si faca datoria, sa execute legile in vigoare. Legea permite deportarea criminalilor.

   • Asa zici tu ca Europa nu e libera… Europa nu ca nu ar fi libera, cred ca e mai libera la ora actuala decat America. Europa e libera, mai putin Rusia, care e semilibera, as zice eu… Insa Europa are alte caracteristici decat America. Homeschooling-ul, ia gandeste-te… !! Sa stii ca homeschoolingul nu se potriveste cu ideea ta despre imigranti. In schimb daca este interzis in unele tari europene, se potriveste cu ideile lor (cel putin a unora, asa imi place sa cred) despre imigranti! Eu de asta spun ca America nu trebuie sa copieze de la Europa ostilitatea fata de imigranti. Si te intrebi de ce Europa nu e libera? Daca Europa e (inca) libera, lucrul asta se datoreaza multiculturalismului si liberei circulatii a persoanelor, faptului ca este multietnica, multireligioasa, multirasiala chiar, adica asumarea eterogenitatii sale.

   • Europa nu este libera in functie de principiile Constitutiei SUA.

    Homeschoolingul se potriveste perfect cu ideea mea despre imigranti. Oamenii trebuie sa respecte legea imigratiei, care este prevazuta in Constitutie. Imigrantii ilegali dupa ce ca incalca legea imigratiei, se folosesc de servicii platite de altii, asta nu este american. America nu este ostila fata de imigranti, asta este rahat liberal. America este impotriva celor care incalca legea. Sau ar trebui sa fie.

    Europa NU este libera.

   • Eu cred ca la ora actuala Europa e mai libera decat America! Eu insa nu spun decat ca America nu trebuie sa abdice de la principiile ei, chiar daca derapaje se mai pot intalni, pentru ca nu suntem perfecti.

   • In America nu poate sa fie ca-n Europa. Sa ne gandim ca omul a plecat din Europa in America pentru ca sa faca acolo ceea ce nu putea sa faca in Europa. Asta e una din trasaturile fundamentale ale Americii. Si lucrul asta a condus la un progres extraordinar al Americii. Dar nu asa: sa plec din Europa in America si sa dau peste ceva ce nu mai e America. Asa cum, la fel, au plecat oameni din China sau din alte tari din Orient in America pentru ca sa poata sa faca in America ceea ce nu puteau in tarile lor. Adica afaceri, libere intreprinderi, bani, sa-si manifeste liber creativitatea, spiritul intreprinzator, neingraditi de cineva sau ceva. Or, asta a condus la un avans economic colosal si la prosperitatea Americii. Asta a facut din SUA marea putere care este astazi.

   • Cum sa nu se poată fi ca in Europa? Este deja cu un procent foarte mare!!! Iar distanța sa micsoreaza!

    Da, asa a fost, dar legile prezente interzic asta. Afaceri faci doar daca produci ceva conform credințelor statului, creativitatea este considerată boala mintala, Common Core vrea ne facă pe toți common, toți sa gindim la fel, spiritul întreprinzător este tăiat de la rădăcina cu legi si reguli, asa ca….sa nu vi si sa-mi spui mie ca nu se poate.

   • Daca e asa cum zici, atunci nu e in regula!

    Eu vad o singura problema in calea emigratiei: terorismul. Asta e un lucru periculos, e adevarat… Dar e o problema rezolvabila daca America l-ar ocoli. Insa sa nu fie inteles ca nu as fi de acord sa se aplice legea sau sa se apere legea, spre exemplu sa nu mai fie politie. Hai sa fim seriosi, in fiecare tara e asa ceva.

    Dar apropo de ce spui:

    „Afaceri faci doar daca produci ceva conform credințelor statului, creativitatea este considerată boala mintala, Common Core vrea ne facă pe toți common, toți sa gindim la fel, spiritul întreprinzător este tăiat de la rădăcina cu legi si reguli, asa ca….sa nu vi si sa-mi spui mie ca nu se poate. „

    Lucrurile acestea ar trebui lasate libere!! Ar trebui lasate liber afacerile, scoala, creativitatea s.a. America are aceasta caracteristica – libertatea, n-ai cum s-o schimbi! Oamenii au venit in America tocmai pentru ca sa se simta liberi si sa se poata manifesta liber! Acolo s-au intalnit si un roman, si un francez, si un mexican, si un tatar, si un chinez, si un rus etc si au facut America, superputerea de azi. Daca America pierde aceasta caracteristica, nu mai e America.

   • Cind aduci autobuzuri pline cu imigranti, cind aduci avioane pline cu imigranti, cind lasi granita deschisa sa vina oricine, cum poti rezolva problema terorismului????

    Pai sa se aplice legea, iar legea spune ca cei care trec granita ilegal sa fie deportati. Legea cere ca granita sa fie pazita. Deci regimul obama incalca legea.

    Da, ar trebui lasate libere, asta zic si eu, asta zic si Tea Party, numai ca tot noi sintem facuti radicali si extremisti, nu?

    Sa ne fie clar, NU intilnirea dintre un roman si un francez si u mexican si un chinez si un rus au facut America de azi. CONSTITUTIA a facut America de azi, ca fara ea era cum este azi in Europa: etatism.

   • Da, dar sa stii ca putea sa fie Constitutia dar daca nu era „intilnirea dintre un roman si un francez si u mexican si un chinez si un rus” nu mai era nici America…

    Da, pai eu am si spus ca atunci, la sfarsitul sec. al XVIII-lea, sistemul din America era revolutionar fata de Europa.

    „Cind aduci autobuzuri pline cu imigranti, cind aduci avioane pline cu imigranti, cind lasi granita deschisa sa vina oricine, cum poti rezolva problema terorismului????

    Lasa ca nu e chiar asa. Din Romania, Polonia nu poti calatori liber in SUA. In schimb sunt primiti oameni precum cel care a facut atentatul de la Boston si care provenea dintr-o fosta republica sovietica, musulmana daca nu ma insel. Uite pe cine primeste America…

   • Adica vrei sa spui ca Constitutia s-a scris singura…noroc ca au venit un roman si un francez si un chinez ca sa o puna in practica?? De ce nu este la fel si in Europa??

    Spui, Lasa ca nu e chiar asa. Adica, la ce te referi????

   • Tu pui prea multa greutate pe faptul ca libertatea este posibila pentru ca oamenii au venit din toate partile….ceea ce nu e chiar asa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s