Minecraft – un fel de Lego

minecraft

De pe wikipedia:

„Minecraft este un joc de sandbox scris în Java. Jocul este axat pe creativitate și construcție, permițând jucătorilor să construiască, folosind cuburi texturate, într-o lume 3D/2D…Modul de joc de bază se învârte în jurul construcțiilor. Lumea jocului este în esență, alcătuită din blocuri cubice aranjate într-un model grilă fixă, care reprezintă diferite materiale, cum ar fi nisip, piatră, minereuri diverse, apă, trunchiuri de copac, etc. În timp ce jucătorii se pot deplasa liber în întreaga lume, obiectele și articolele pot fi plasate numai la puncte fixe în raport cu grila. Player-ul poate aduna aceste materiale „blocuri” și poate să le pună în altă parte, creând astfel potențiale diferite construcții.”

Dar daca se cunoaste programare Java se pot crea aplicatii care modifica (pe scurt, MOD) continutul jocului original pentru a adauga actiuni si obiective noi sau cantitati semnificative de continut nou, dind jucatorului mai multe optiuni in modul in care interactioneaza in lumea Minecraft. Astfel se pot adauga „cuburi” pentru constructie, unelte cum ar fi topoare, lopeti, sabii, se poate mari viteza originala a sabiei folosite, etc.

Jocul este foarte popular printre copii si adolescenti si incepind cu anul 2010 se fac conventii anuale unde se string citeva mii de jucatori Minecraft. De obicei, baietii sint cei mai interesati de jocuri cu piese Lego iar Minecraft arata acest lucru. Insa sint si fete care gasesc placere in construirea de case si ferme cu animale, printre care si Nicole. A facut un curs pentru programare Java explicat pe intelesul copiilor si a creat un Mod propriu. Site-ul este aici. Am prins citeva screen shots in timp ce se juca:

mod1

mod2mod3

Nu ma intrebati ce se intimpla in Mod-ul ei pentru ca nu stiu. Pentru mine a fost important ca a invatat sa programeze Java folosindu-se de un joc pe care il joaca cu placere. Cite lucruri nu invatam fara ca sa fim nevoiti sa stam intr-o banca, intr-o sala de clasa si cu un profesor la tabla?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s