Incepe arderea de carti

cc library

Asa incep sa arate bibliotecile scolilor publice. Cartile care nu se aliniaza cu propaganda etatista Common Core vor fi tocate si aruncate la gunoi. Clasicii nu mai au ce cauta in scoli. Un profesor de engleza isi expune frustrarea in fata districtului scolar, dar gangul lui Bill Gates este mai puternic decit un profesor sau niste simpli parinti. Credeti ca Fahrenheit 451 va fi permis in scoli?

18 gânduri despre „Incepe arderea de carti

 1. ”incepe”? Come on,ca stii ca a inceput deja…aminteste-ti cutiile de carti ce mi le-a trimis my friend acu 2 ani :)) Mai ai pozele alea? ca eu nu; ai putea sa le postezi…..

 2. Eu nu mi-as face griji pentru masura asta. Ba eu unul chiar as vrea sa interzica cartile deoarece e demonstrat stintific ca oamenii vor fi interesati sa citeasca atunci cand treburile astea sunt interzise.

  Cristina. Vad ca tie ti-e teama de socialism marca 1984, Inscog, Big Brother scary thing.Nu are sanse de izbanda in lumea moderna ca metoda de controlare a oamenilor. Mai degraba mi-e frica de Brave new World socialism. Eu vad lucrurile asa cum le-a vazut si Neil Postman in cartea lui numita Amusing our amusing ourselves to death si anume:
  We were keeping our eye on 1984. When the year came and the prophecy didn’t, thoughtful Americans sang softly in praise of themselves. The roots of liberal democracy had held. Wherever else the terror had happened, we, at least, had not been visited by Orwellian nightmares.

  But we had forgotten that alongside Orwell’s dark vision, there was another – slightly older, slightly less well known, equally chilling: Aldous Huxley’s Brave New World. Contrary to common belief even among the educated, Huxley and Orwell did not prophesy the same thing. Orwell warns that we will be overcome by an externally imposed oppression. But in Huxley’s vision, no Big Brother is required to deprive people of their autonomy, maturity and history. As he saw it, people will come to love their oppression, to adore the technologies that undo their capacities to think.

  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one. Orwell feared those who would deprive us of information. Huxley feared those who would give us so much that we would be reduced to passivity and egoism. Orwell feared that the truth would be concealed from us. Huxley feared the truth would be drowned in a sea of irrelevance. Orwell feared we would become a captive culture. Huxley feared we would become a trivial culture, preoccupied with some equivalent of the feelies, the orgy porgy, and the centrifugal bumblepuppy. As Huxley remarked in Brave New World Revisited, the civil libertarians and rationalists who are ever on the alert to oppose tyranny „failed to take into account man’s almost infinite appetite for distractions.” In 1984, Orwell added, people are controlled by inflicting pain. In Brave New World, they are controlled by inflicting pleasure. In short, Orwell feared that what we fear will ruin us. Huxley feared that what we desire will ruin us.

 3. Imi arati si mie, te rog, cine a demonstart stiintific asa ceva?

  Nu, nu mi-e teama, pentru ca stiu ca DUmnezeu este in control. Sint frustrata ca oamenii sint indiferenti si la sa ca tara asta sa fie distrusa. Ma enerveaza ca copiii mei si nepotii mei vor trai intr-o tara ca nu mai este libera. Ca este Orwell sau Huxley nu conteaza. Oamenii sint indiferenti, iar daca le spui ceva te fac radical si extremist. Doamen fereste sa mai si vrei sa traiesti dupa principiile biblice, ca esti dus la control medical si pus in carantina!

  Eu nu scriu din frica, eu vreau sa informez, sa nu se zica ca nu au stiut. Mai mult de atita nu am ce sa fac.

  • In ROmania comunista. Biblia era interzisa si totusi oamenii o cautau. APoi in URSS dupa moatea lui Stalin, politicile sale au fost abandonate de Hrusciov.In Cambogia, Pol pot a fost rasturnat dupa o rascoala. Ei bine toate aceste regimuri au fost 1984 based si toate au esuat. De aia am spus ca nu mi-e frica de 1984 deoarece o dictatura permantenta nu poate exista pe modelul ala. Brave new world pe de lata parte, e intradevar infricosatoare.

   • Imi pare rău, dar in Rusia si azi exista politici proaste. Deci nu trebuie sa fie neaparat Stalin, e destul sa nu fi liber. Nu conteaza cine e calaul, important este ca este un călău si distruge viețile
    oamanilor. Eu la asta ma refer.

   • Probabil Cristina dar dictatura de azi pana si in Rusia e ceva care seamana mai mult cu Huxley decat cu Orwell. In Rusia exista ziare din vest de exemplu numai ca majoritatea populatiei nu le baga in seama deoarece sunt DISTRATI(metoda lui huxley) de PUTIN. 🙂 Cu alte cuvinte, au creat o societate in care poti sa ai o sumedenie de carti bune insa nimeni nu se oboseste sa le citeasca. La fel ca si in SUA si Romania si oriunde. versiunea lui Huxley de mind control e superioara lui Orwell, Este daca vrei o sclavie pe care oamenii sunt mult mai usor dispusi sa o accepte.

  • Am studiat pe Huxley si părerea lui foarte aproape. In aceeași idee, Walden Two, Leviathan, sint cărți care arata mintea bolnava a unor oameni. Eu nu vreau ca copiii mei sa trăiască in utopia nimănui.

   • Nici eu. Dar parerea mea e ca dictatura lui Orwell nu are sanse insa metoda de control pe care huxley o propune e mai buna si totodata mai periculoasa si culmea culmii e ca o cam vedem astazi. Avem conditionare alpha(universitati de top private pentru establishment) si conditionare pentru epsiloni(scoli publice)

   • Nu prea putem face mare lucru. Cum spunea si Huxley, asa ceva e greu de combatut deoarece amuzamentul e mai greu de combatut decat frica. Eventual o revolutie agorica de genul Alongsidenight
    .http://www.imdb.com/title/tt1667061/

    De ce spun asta? Pentru ca manipularea Huxleyana functioneaza atata vreme cat au resurse. Dar atunci cand resursele sunt gata, guvernul va recurge la 1984 tactics iar atunci oamenii o sa se trezeasca. ALtfel, nu merge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s