Pentru aceia care cred ca nu exista indoctrinare la matematica

math

Acesta este rolul matematicii, de a forma mentalitati si de a construi comunitati? Acesta este rolul matematicii, de a analiza un citat spus de un marxist?

Reclame

69 de gânduri despre „Pentru aceia care cred ca nu exista indoctrinare la matematica

   • E trist. Astea nu sint nimicuri. Asta arata de ce guvernul isi bate joc de oameni, pentru ca oamenii habar nu au ce trebuie sa faca guvernul si nici nu stiu cind guvernul face ceva rau ca sa il traga la raspundere. Ignoranta aduce sclavie.

   • Nu le stiu pe toate. Afirmatii din astea nu duc nicaieri. Ati spus ca standardul dvs este Biblia, deci inseamna ca stiti care este rolul guvernului. Puteti sa-mi spuneti care este?

   • De ce? Pentru ca nu stiti? Nu stiti ce este marxismul, dar v-ati scos repede ca Biblia va este standardul. DUpa cit se vede, nici Biblia nu o cunoasteti.

   • Se pare insa ca nu ati studiat-o chiar asa de bine incit sa stiti ce rol a dat Dumnezeu guvernului/autoritatilor…Astfel, votati pentru oameni marxisti care fac ceea ce este impotriva principiilor lui Dumnezeu.

    Pentru cultura dvs generala, cea de a 10-a „porunca” din Manifestul Comunist al lui Marx este:

    10. Învățămînt public gratuit pentru toți copiii.

    Din cite am inteles lucrati la o scoala publica. Deci lucrati la o institutie marxista, impotriva principiilor biblice, de care spuneti ca sint standardul dvs.

   • Se pare ca nu vreti sau nu puteti sa dialogati. Cind v-am intrebat despre marxism mi-ati raspuns ca Biblia va este standardul. Cind v-am intrebat despre ce scrie in Biblie, nu raspundeti. Poate ca ar fi bine ca raspunsul la intrebarea pusa sa il cautati in Biblie.

   • Atunci cind v-am intrebat ce inseamna marxismul, ati aratat ca sinteti foarte spiritual pentru ca luati Biblia ca standard. Deci inseamna ca o cunoasteti destul de bine, nu trebuie sa va dau eu texte biblice.

   • Exact asta va cer dvs: argumentati-va afirmatiile. Ati spus ca Biblia este standardul dvs, deci dovediti-o prin faptul ca cunoasteti ce spune Biblia privind rolul autoritatilor.

   • Stimată doamnă, dumneavoastră ați spus: „Se pare insa ca nu ati studiat-o chiar asa de bine incit sa stiti ce rol a dat Dumnezeu guvernului/autoritatilor…” – Eu nu cunosc astfel de texte în Biblie, texte în care Dumnezeu să delege sarcini guvernelor. Poate nu cunosc eu Biblia așa de bine (asta nu înseamnă că Biblia nu este standardul meu de viață!), tocmai de aceea vă rog – repet: VĂ ROG – să-mi dați textele sau versetele biblice care vorbesc despre aceast lucru. Sunt foarte deschis, nu le pot cunoaște pe toate, așa că aștept răspunsul.

   • Raspunsul este foarte usor. CHiar de ris, pentru ca chiar dvs l-ati dat. Insa se vede ca nu l-ati citit. Sau daca l-ati citit nu l-ati inteles. S-au l-ati inteles, dar nu sinteti interesat sa-l acceptati. Dumnezeu a aratat foarte clar rolul guvernului in Romani 13:4.

   • Deci:

    El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune și să pedepsească pe cel ce face rău.

    Biblia spune ca guvernul este in slujba lui Dumnezeu pentru a-l pedepsi pe acela care face rau. Nu eu spun, Dumnezeu o spune. Știti mai bine decit Dumnezeu ce trebuie sa facă guvernul? Ma îndoiesc….

   • Cei ce fac răul trebuie pedepsiți. Deci acesta este rolul guvernului. Scrie acolo ca rolul autorităților este ca sa ofere educație, pensii, asigurare medicală, alocații, concedii de maternitate? Nu. Deci toate astea sint nebiblice. Dar se pare ca nu cunoasteti aceste lucruri sau nu va intereseaza. Si mai spuneti ca Biblia este standardul…….

   • Nu despre asta vorbeam. Am pornit discuția de la altceva. Vă pricepeți la întortocheri! Bun, să zicem că aveți dreptate. Dumneavoastră împliniți TOT ce scrie Biblia? DA sau NU? Nu accept răspunsuri gen „mă străduiesc” sau altele de genul acesta. Biblia spune „da al tău să fie da și nu să fie nu”. Așadar: DA sau NU?

   • Eu nu vorbesc despre a împlini, ci despre a cunoaște. Eu cind v-am întrebat ce zice Biblia despre rolul guvernului nu ați știut. Daca v-as fi întrebat daca este biblic ca guvernul sa ofere educație, alocații, pensii, concedii, asigurări, ați fi spus ca da. Asta este problema, nici măcar nu cunoasteti principiile biblice dar va lăudați ca Biblia va este standard.

    Apoi, revenind la verset, datoria noastră este sa fim supusi autorităților atunci cind autoritățile fac ce scrie in Biblie. Atunci cind cerem ca autoritățile sa facă ceva nebiblic, de fapt încălcam poruncile lui Dumnezeu.

    Si da, obama este marxist, ca toți politicienii din America si din Europa. Un crestin nu trebuie sa accepte astfel de principii nebiblice.

   • E clar, ori nu cunoașteți răspunsul la întrebarea mea, ori vă feriți să-l dați. Încă mai aștept răspuns la ea, până atunci îmi rezerv dreptul să tac. Când vom ajunge înaintea Domnului El nu ne va întreba dacă noi cunoaștem Biblia, ci dacă o împlinim.O zi bună!

   • E clar, nu mai stiti cum sa iesiti mai repede din discutie, pentru ca nu mai aveti ce sa spuneti. V-am aratat ca va ascundeti dupa Biblie atunci cind nu cunoasteti despre ce se vorbeste, si nici chiar Biblia nu o cunoasteti. Nu ai cum sa implinesti Biblia daca nu o cunosti. Asta este problema.

   • Da, nu aveți cui pentru ca sint oameni ca mine care nu înghit prostiile marxiste. Pina acum nu ați spus nimic pentru ca ați afirmat chiar dvs ca nu știți.

   • De unde știți ca nu l-as accepta? Știți ceea ce gindesc eu? Daca aveți dovezi concrete, accept adevarul. Insa pina acum nu ați spus nimic, ce as putea sa accept?

   • 😂😂😂😂😂😂😂

    Adică nu aveți nimic de spus si nu știți cum sa va scoateți. Tipic.

    Nu știți ce e marxismul, nu știți ce zice Biblia despre rolul autorităților si tot eu sint cea cu ochii si cu urechile închise. Lol. Cred ca trebuie sa va uitati in oglinda.

   • Am vrut să dialogăm. Din păcate cu dumneavoastră nu se poate. Dumneavoastră nu doriți un dialog bilateral, ci unul unilateral, ca să zic așa, adică dumneavoastră să afirmați ce doriți iar ceilalți să aprobe. Un astfel de „dialog” este mai degrabă un monolog.Asta vă doriți, asta veți avea, din partea mea.

   • Astea sint prostii. Eu sint cea care v-a intrebat si ati refuzat sa raspundeti. Ati spus ca nu va intereseaza nimicuri care au omorit sute de milioane de oameni. Eu sint cea care v-a intrebat ce spune Biblia si ati refuzat sa raspundeti. Asa ca scutiti-ma de insulte din astea, ca exact ce ma acuzati ca fac, DVS sinteti cel care le face. Nu stiti si nici nu vreti sa invatati, apoi tot pe mine ma insultati. Foarte crestineste. Conform Bibliei care o luati ca standard, nu?

   • Ideologia marxista a omorit zeci de milioane, daca nu sute de milioane de oameni in intreaga lume. Dar acesti oameni sint nimicuri in ochii lui DUmnezeu, nu? Ce conteaza ca Isus a murit si pentru ei?

 1. @Cristina&Dorel Puchea
  Problema ridicata de postarea Cristinei este cu totul alta. Si anume ca nu are ce cauta intr-un manual de matematica un text din ceea ce a zis Obama, text care n-are nicio legatura cu matematica, si elevul sa spuna daca e de acord sau nu cu Obama. Care e relavanta in raport cu matematica daca elevul respectiv este sau nu de acord cu Obama? Daca nu e de acord cu Presedintele, primeste o nota mai mica la matematica? De ce elevul trebuie sa explice raspunsul sau, de ce trebuie sa argumenteze daca e de acord cu Presedintele sau nu, si asta intr-un manual de matematica? Pentru ca tocmai asta e abuzul: textul respectiv n-are nicio legatura cu matematica, dar un elev, la ora de matematica, trebuie sa-si explice raspunsul daca e sau nu de acord cu Presedintele. Ca un astfel de lucru – adica obligarea unui copil de a spune daca e sau nu de acord cu Presedintele si de a explica raspunsul sau – e impotriva prevederilor Constitutiei US, e iarasi, dupa parerea mea, cat se poate de clar.
  Aici nu e vorba de aspectul biblic, ci de abuzul pe care il face acest manual.
  Daca, de pilda, Presedintele ar fi dat o demonstratie matematica unei teoreme de matematica, atunci, sigur, ar fi fost altceva. Exista un exemplu in acest sens, dar nu e vorba de Obama!!
  Cristina, te rog sa publici comentariul meu.

  • Normal ca problema ridica este alta, dar se pare ca domnul Puchea nu stie ce este acela marxism si nici nu vrea sa stie. Ca sa nu recunoasca acest lucru, a bagat-o pe aia putreda ca el ia Biblia ca standard, ca parca a cunoaste ce a spus Marx inseamna ca nu iei Biblia ca standard. Cind l-am intrebat ce spune Biblia privind acest subiect, a aratat ca nu stie. Aceasta este o atitudine tipica, oameni care nu cunosc anumite lucruri, si in loc recunoasca asta, sa intrebe si/sau sa cerceteze, incep sa aduca insulte, „ca tu esti asa si asa” sau ca „tu nu esti asa si asa”, ca parca despre asta este subiectul.

   • Cristina, multumesc pentru ca ai publicat comentariul meu! 🙂

    Dar… ce vroiam sa te intreb: poza din postarea ta arata un manual de matematica din SUA, nu? Nu te supara ca te intreb. Pentru ce clase e acest manual?

    In rest abuzul e cat se poate de evident: ceea ce a spus Obama nu are legatura cu matematica. Bine, n-as vrea sa par foarte strict in abordarea problemei, dar eu sper sa nu se ajunga sa se tipareasca candva un Omagiu si acolo, precum odinioara cu Ceausescu aici in Romania…

   • Citatul din Obama, care nu are legatura cu matematica, vad ca e prezent intr-un manual de matematica. Dar stiai ca cel care a devenit cel de-al douazecilea Presedinte al US, James A. Garfield, si care, din cate inteleg, era un pasionat de geometrie, a dat o demonstratie Teoremei lui Pitagora – aici. Interesant ar fi de vazut daca aceasta demonstratie ar fi prezenta intr-un manual, cu specificatia ca apartine celui care a fost Presedintele US! Lucrul asta, aceasta demonstratie, are legatura cu matematica.

   • De ce ar fi nebunie curata? Pentru cineva care considera ca adevarul este relativ, acesta este rezultatul. Aia care nu accepta acest lucru spun prostii, se dau drept altii, nu au minim de bun simt, nu sint politicosi, nu iubesc libertatea si nici nu respecta libertatea altora. Cu oameni din astia nici nu mai trebuie stat de vorba.

   • Intr-un fel ai dreptate! Insa e o exagerare care, desigur, nu-si are locul intr-un manual. Si mai mult decat atat: elevul sa-si dea si cu parerea fata de ceea ce a zis Obama.

    Insa de cand au inceput sa se petreaca astfel de lucruri in SUA. Doar de cand a ajuns Obama Presedinte? A fost si inainte de Obama asa…?

   • Dar genul asta de manuale, de cand…? A mai fost asa si inainte de Obama? Ma gandesc la faptul ca poate au mai fost cazuri, manuale care sa contina citate din Presedintii US, chiar in viata fiind… Desi intr-un manual de matematica nu vad ce ar cauta chiar un citat din George Washington, care sa nu aiba legatura cu matematica… E ceva ce nu se potriveste. Se poate discuta insa si conceptia unui Presedinte american, dar e un alt obiect de studiu… Si nu prea e pentru clasele 6-7…

   • „Am vrut să dialogăm. Din păcate cu dumneavoastră nu se poate. Dumneavoastră nu doriți un dialog bilateral, ci unul unilateral, ca să zic așa, adică dumneavoastră să afirmați ce doriți iar ceilalți să aprobe.” – Astea sint insulte pentru ca nu este adevarat. Eu v-am pus intrebarila care dvs ati raspuns ca sint nimicuri.

    Sau: „Păi chiar dacă v-aș spune ce adevăr am spus nu l-ați accepta, așa că lăsați-o cum a căzut că e mai bine” – miciuni din nou, nu aveti absolut nici o dovada de asa ceva.

    Sau: „aveți ochii închiși și urechile astupate ca să nu pricepeți. Ori, dacă nu este așa, poate sunteți prea orgolioasă.” – minciuni din nou. Nu am cum sa pricep ceva cind nu se explica nimic. M-ati acuzat pe nedrept, fara absolut vreo dovada.

   • Probabil dumneavoastră nu cunoașteți sensul verbelor „a jigni” și „a insulta”. Haideți să vedem ce zice DEX-ul!
    JIGNÍ, jignesc, vb. IV. Tranz. 1. A atinge pe cineva în onoarea sau în demnitatea sa; a ofensa, a insulta. 2. (înv.) A aduce un prejudiciu. [Var.: jicní vb. IV] – Din sb. žignuti.
    Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
    JIGNÍ vb. a insulta, a ofensa, a ultragia, (livr.) a injuria, a invectiva, a vexa, (pop.) a sudui, (fig.) a atinge, a răni, (livr. fig.) a leza. (L-a ~ profund prin atitudinea lui.)
    Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
    INSULTÁ, insúlt, vb. I. Tranz. A aduce cuiva o insultă; a ofensa, a jigni. – Din fr. insulter, lat. insultare.
    Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de valeriu | Semnalează o greșeală | Permalink
    A INSULTÁ insúlt tranz. (persoane) A trata cu insulte; a înjosi prin vorbe sau prin purtare nedemnă; a jigni; a ofensa. /<fr. insulter, lat. insultare
    Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
    Dacă dumneavoastră credeți că v-am jignit / insultat, eu îmi cer iertare. Deși, sincer, nu cred că v-am jignit. Sau cel puțin eu nu am avut această intenție.

   • Dvs. ati aratat foarte exact ce spune Sf. Apostol Pavel: sa ne supunem stapanirilor (Romani, cap. 13). Insa marea problema este atunci cand stapanirea, conducerea, cei sau cel care conduce, o iau pe aratura, cum se spune pe romaneste. Si s-au intamplat astfel de lucruri in Istoria Bisericii… Pentru ca si Sf. Apostol Pavel arata despre ce dregatori si despre ce stapanire vorbeste: „Caci dregatorii nu sunt frica pentru fapta buna, ci pentru cea rea” (Romani 13, 3) iar despre stapanire spune: „Caci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tau” (Romani 13, 4). Iar putin mai incolo, la versetul 6, spune: „Caci (dregatorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, staruind neincetat in aceasta slujire”. Ca aceasta chestiune e una complexa o arata tot Sf. Ap. Pavel care spune: „Toti oamenii, fara osebire, sunt pacatosi”. Si ganditi-va la Manase care l-a dus pe Israel in ispita, caci spune Cartea a doua a Cronicilor:

    „9. Însă Manase a dus pe Iuda şi pe locuitorii Ierusalimului la atâta rătăcire, încât ei au săvârşit mai rău decât acele popoare pe care Domnul le stârpise din faţa fiilor lui Israel. „

    Este adevarat ca pe urma ” s-a smerit foarte înaintea Dumnezeului părinţilor săi”…
    Nici in Imperiul Bizantin, eminamente crestin, si chiar pana la Marea Schisma, nu toti imparatii au fost niste sfinti… Dimpotriva… Iar in Imperiul Bizantin problema era una foarte mare, pentru ca tot acest Imperiu era crestin si se baza pe crestinism, fundamentele sale erau eminamente crestine.

    De aceea va spun ca problema cea mai complicata e cand stapanirea, dregatorii, ca sa folosesc cuvintele Sf. Ap. Pavel, o iau pe aratura, cum se spune la noi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s