Criza culturala si constitutionala in America (2)

Criza constitutionala este rezultatul unei crize morale in societate. Crestinii si-au pierdut puterea de a sara. Ei si-au ascuns lumina sub obroc si au aprins-o doar duminica la biserica.

Curtea Supremă a Statelor Unite este în pragul unei decizii care are potențialul de a modela cultura cu privire la modul cum va fi inteles conceptul de familie și căsătorie. Dupa multe decenii de supunere fata de legile nebiblice, inspirata de „liderii religiosi”, ni se spune ca exista unii „lideri crestini” care sint gata acum sa ia pozitie fata de standardele biblice cu privire la definitia casatoriei.

Unde au fost ei pina acum?

Un numar de „lideri” crestini au scris un Angajament de solidaritate pentru apărarea căsătoriei, mentionind ca nu se vor supune noii legi daca se redefineste ceea ce inseamna casatorie, si spun la sfirsit:

We stand united together in defense of marriage. Make no mistake about our resolve. While there are many things we can endure, redefining marriage is so fundamental to the natural order and the common good that this is the line we must draw and one we cannot and will not cross.

Ce vor sa spuna cu „deși există multe lucruri pe care le putem suporta”?? Mai exact, de ce ar fi dispusi sa le suporte si de ce ar fi dispusi sa ne spuna sa le suportam?

Sint aceste lucruri pe care sint dispusi sa le suporte/ignore si care ne-au spus sa le suportam/sustinem pasiv lucruri pe care Isus Hristos ne-a poruncit sa le scoatem din mijlocul nostru si sa nu le facem?

Aceste lucruri pe care sint dispusi sa le suportae fac parte din programele cu conceptie marxista/etatista cum ar fi planul de pensii, asigurare medicala si un sistem economic bazat pe ceea ce Dumnezeu numeste o uriciune?

Aceste lucruri pe care sint dispusi sa le îndure/ignore/suporte include si sistemul educational marxist controlat de un guvern care refuza sa recunoasca suveranitatea lui Dumnezeu?

Care anume sint lucrurile pe care sint „dispusi sa le indure” si de ce sint dispusi sa indure aceste lucruri?

Cum am putea traduce ceea ce au spus ei in paragraful de mai sus?

Pentru aproximativ un secol am tacut, sprijinind prin tacerea noastra toate legile anti-biblice care le-ati dat. Dar oamenii din bisericile noastre au inceput sa se trezeasca si sa vada ce se intimpla, iar noi trebuie sa simulam un aer de rezistenta pentru ca altfel ne putem pierde pozitia de autoritate pe care o avem.

Acesta este un moment de trezire pentru noi toti. Este momentul sa ascultam de Hristos in toate lucrurile. Trebuie sa cerem liderilor nostri ca sa se pocaiasca ca ne-au dus in ratacire pina acum si impreuna sa-L slavim pe Hristos prin exemplul nostru de traire.

14 gânduri despre „Criza culturala si constitutionala in America (2)

 1. Cristina, spui asa:

  „Aceste lucruri pe care sint dispusi sa le îndure/ignore/suporte include si sistemul educational marxist controlat de un guvern care refuza sa recunoasca suveranitatea lui Dumnezeu? „

  Dar… de ce refuza sa recunoasca suveranitatea lui Dumnezeu?

   • Se refuza. Altfel nu ar încalca drepturile oamenilor date de Dumnezeu si ar face doar ceea ce Dumnezeu le-a dat voie sa faca.

    Un exemplu concret, pe linga faptul ca încalca dreptul parinților sa-si educe copiii, ce se promovează in manualele școlare, suveranitatea lui Dumnezeu?

   • Ai ore de religie. Daca vrei, nu esti obligat. Ar trebui pentru toate cultele recunoscute in Romania, fara probleme. Dar daca nu vrei, nu esti obligat. Insa marea majoritate, covarsitoare, au vrut, parintii au fost de acord ca elevii sa faca orele de religie.

   • Ora de religie (crestina) este o ora pe saptamina. Religia ateista este predata mai multe ore pe saptamina. Cu ce bani? Furati. Alta incalcare a drepturilor. Obligati sa frecventeze ceva, alta incalcare a drepturilor omului. Tu vezi ca guvernul recunoaste suveranitatea lui Dumnezeu printr-o ora de religie pe saptamina?

   • DAr guvernul, prin sistemul marxist promovat in invatamint nu recunoaste suveranitatea lui DUmnezeu. Pastorii si preotii crestini ar trebui sa le spuna enoriasilor ca sa-si retraga copiii din scolile de stat. Ei ar trebui sa-i invete ca sa nu mai traiasca cu ajutorul programelor sociale. Dar nu, ei nu-si fac meseria si ii duc pe oameni in eroare pe o cale anti-biblica.

   • Da, de aceea am scris articolul. Decaderea morala este pentru ca preotii/pastorii au predicat povesti sau filozofii, nu si-au invatat enoriasii cum sa traiasca drept si sa refuze pacatul. Acum se dezbate la Curtea Suprema, ilegal, dar cui ii pasa, daca sa se redefineasca ceea ce inseamna casatoria sau nu. Daca judecatorii, neconstitutional isi dau cu parerea, ca da, multe biserici se vor inchide pentru ca nu vor accepta sa „casatoreasca” homosexuali. Se pare ei nu vad ca ei sint cei care vor ramine pe drumuri….

   • Si atunci de ce nu iau o atitudine? Mai ales ca au langa ei nu numai pe republicani, dar toate partidele conservatoare. Ce-i impiedica sa ia o atitudine? Aici preotii sunt impotriva casatoriei intre homosexuali… Nu stiu, nu cunosc pe cineva, care preot fiind, sa fie pentru o asemenea casatorie… Pozitia BOR este impotriva unei astfel de casatorii: barbat cu barbat sau femeie cu femeie.

   • Ei, pastorii/preotii nu au nevoie de partidul republican, ci doar sa predice din Scriptura. Articolul nu este doar despre casatoria intre homosexuali. S-a ajuns aici pentru ca preotii/pastorii au ignorat foarte multe principii biblice cu care ei trebuiau sa isi invete enoriasii timp de zeci de ani. Asa este si in Romania. Ai auzit tu pastori/preoti care sa predice impotriva scolilor de stat, alocatiilor, pensiilor, concediilor de maternitate, etc?? Ia careva vreo atitudine?? Daca se va da si in Romania o lege care sa-i forteze pe preoti/pastori sa oficieze „casatorii” intre homosexuali, ce vor face? Sa nu crezi ca-i exclus sa se ajunga la asa ceva…

   • Si conteaza asta? E vreo diferenta? Si aici se face la fel, e alegere daca e Biblie sau Coran, dar ce diferenta e? Adica care este rostul juramintului pe Biblie, daca nu face ce scrie acolo?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s