Casatoria – treaba statului sau a bisericii?

Separarea bisericii de stat înseamna ca oamenii trebuie sa fie liberi de intruziunea statului în institutele de credinta. Separarea bisericii de stat nu este atunci cînd statul spune ca sta deoparte atîta timp cît biserica respecta regulile guvernului. Aceste conditii sînt contrare libertatii, contrare voinței libere a bisericii și voința liberă a oamenilor date de Dumnezeu.

Dumnezeul care a creat cerurile si pamîntul ne-a creat cu o vointa libera de a alege sa credem sau sa nu credem în El, iar Dumnezeu nu omoara oamenii pe loc daca acestia nu cred asa cum vrea Dumnezeu ca ei sa creada. Statul nu ar trebui sa exercite o autoritate mai mare decît Dumnezeu si-o asuma pe a Sa. Nimeni nu poate sta în fata lui Dumnezeu în Ziua Judecatii si sa spuna ca pur si simplu a respectat legea. Nu poate fi o scuza atunci cînd este clar ca o casatorie este între un barbat, o femeie si Dumnezeu, iar statul nu are ce cauta în aceasta relatie.

Statul însa, considera ca este mai important decît Dumnezeu zice ca este si îsi exercita autoritatea asupra Bisericii spunînd pe cine are voie sa casatoreasca si pe cine nu. Oamenii trebuie sa mearga la stat pentru a depune si completa anumite documente pentru a primi un „certificat de casatorie”. In America îi spune „permis de casatorie”, ca si cum trebuie sa ceri permisiunea statului pentru a te casatori. Inca si mai mult, statul se considera partener în casatoria a doi oameni. Atunci cînd un barbat se casatoreste cu o femeie, acestia doi se casatoresc cu statul. Unele state din America o spun mai voalat, altele o spun direct. De exemplu, Statul Ohio se considera ca partener în casatorie:

When you state your marriage vows, you enter into a legal contract. There are three parties to that legal contract: 1) you; 2) your spouse; and 3) the state of Ohio.

O casatorie nu are nevoie de certificat sau de permis pentru a fi valabila în ochii lui Dumnezeu. Pastorii si preotii crestini trebuie sa înteleaga ca nu este nevoie de permisiunea guvernului pentru a oficia o casatorie, ei deja au aceasta autoritate de la Dumnezeu. Guvernul face ca aceasta relatie de casatorie sa devina poligama pentru ca un cuplu crestin crede în institutia casatoriei rînduita de catre Dumnezeu unde statul nu are nici un rol de jucat. Atunci cînd aplici pentru un certificat sau permis de casatorie, crestinii se pun sub jurisdictia statului, cînd ei trebuie sa recunoasca ca sînt doar sub jurisdictia lui Dumnezeu. Cuplurile necrestine au alt fel de standarde, desi exista voci care cer „privatizarea” acestui act si spun ca statul nu ar trebui sa aiba rolul de partener sub nici o forma. Mai multe amanunte aici.

De ce crestinii invita statul în casatoria lor? Pentru beneficii? Cred oare ca Dumnezeu a falimentat si nu este în stare sa aiba grija de casatoria si familia lor?

Cîte cupluri crestine si cîti preoti si pastori refuza sa ceara permisiune de la stat pentru a se casatori sau a oficia casatorii? Cîti vor spune ca vor sa faca ce zice legea si cîti vor spune ca vor sa faca ce zice Dumnezeu?

Eu cred ca ar fi timpul ca crestinii sa ia pozitie de drepti si sa spuna ca legile statului nu se aplica atunci cînd acestea sînt contrare cu legile lui Dumnezeu.

Reclame

Un gând despre „Casatoria – treaba statului sau a bisericii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s