CIA: ignoranta sau propaganda?

Nu m-am gindit ca ar exista ceva mai rau ca forma de guvernamint a Statelor Unite sa fie definita ca fiind o democratie. Insa statul mi-a depasit asteptarile. CIA a gasit o definitie si mai periculoasa Libertatii!

Statele Unite ale Americii a fost formata ca o republica constitutionala. Adica, guvernul este limitat si definit de catre Constitutie.

CIA spune ca SUA este o republica federala prezidentiala. Adica, guvernul este limitat si definit de catre Presedinte.

Cei care lucreaza la CIA sint chiar atit de ignoranti? Sau CIA redefineste termenii pentru a face propaganda? Alegerile prezidentiale arata ca CIA a reusit sa spele creierele oamenilor pentru ca acestia nu isi mai cunosc drepturile, libertatile si puterea.

cia

20 de gânduri despre „CIA: ignoranta sau propaganda?

 1. Interesant este si urmatorul lucru: cum e definita SUA in Wikipedia. Iata, spre exemplu, in Wikipedia in engleza:
  https://en.wikipedia.org/wiki/United_States

  „The United States of America (USA), commonly referred to as the United States (U.S.) or America, is a federal republic composed of 50 states, a federal district, five major self-governing territories, and various possessions.[fn 1]”

  Si uite cum in Wikipedia in romana:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Statele_Unite_ale_Americii

  „Statele Unite ale Americii (sau abreviat S.U.A),Statele Unite sau America (în engleză United States of America respectiv USA, United States sau America) este numele unei republici constituţionale federale, constând din 50 de state şi un district federal (Districtul federal Columbia sau D.C.). „

  Observa ca in Wikipedia in romana se specifica foarte clar: „republica constitutionala federala”, pe cand in cea in engleza se vorbeste doar de „republica federala”. Este extrem de ciudat ca se omite termenul „constitutional”, adica se trece sub tacere Constitutia Statelor Unite ale Americii…

  Totusi, la „sistemul politic”, Wikipedia in romana specifica: „Republică federală prezidenţială”, pe cand cea in engleza: „Government -Federal presidential constitutional republic”, scotand in evidenta rolul Presedintelui, probabil pentru ca este si seful Guvernului…

  • Președintele NU este șeful guvernului, ci doar al sectorului executiv. Mai exista doua părți ale guvernului care au puterea lor. Nu are cum sa fie si constitutionala si prezidențiala pentru ca ori Constitutia are ultimul cuvint, ori președintele. Nu se poate ambele.

   Nu numai Wikipedia si CIA au definitia eronata, manualele din care invata copiii au alte definiții. Eu spun ca confuzia este planificata cu scopul de a prosti populația ca sa nu se revolte cind statul incalca legea suprema.

   De exemplu aici: https://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2013/05/13/sua-republica-democratica-sau-democratie-constitutionala/

   Ah, si daca cauti definitia „republicii federale prezidentiale” nu o sa o gasesti. Probabil pentru ca nu exista.

   • Cum la ce foloseste? Ce intrebari sint astea? De ce Hitler, Mao, Stalin au devenit dictatori? Daca oamenii nu cunosc legile, statul poate sa le incalce fara grija. Daca oamenii nu isi cunosc drepturile, statul poate sa le incalce fara grija. Cui crezi ca-i foloseste acest abuz de putere? Statului.

    Trump o fi avind admiratie fata de Putin dar nu a facut inca nimic rau cu asta, Hillary i-a vindut uraniu si si-a insusit banii. Asa ca nu stiu care-i mai deplasat.

   • Te contrazici singur. Intr-un comentariu spui ca ONU sau altcineva are dreptul la exprimare sa dea sfaturi parintilor cum sa-si creasca copiii, acum spui ca ce a facut Putin e gresit. Hotaraste-te, e gresit sa spuna statul cuiva ce sa scrie si cum sa-si creasca copiii sau nu?

   • Putin este Presedintele Rusiei. Regimul sau politic e la Putere si se comporta dictatorial. El impune, nu e vorba de un dialog sau de o dezbatere. Acolo nu e nicio dezbatere: cum deschizi gura te arde!

   • Are dreptul la libera exprimare, nu? Adica tu spui ca statul are dreptul sa ne spuna cum sa ne crestem copiii, de ce nu ar avea si dreptul sa ne spuna si ce sa scriem pe blog?

   • Statul luat ca atare n-are cum sa spuna ceva. E un om care eventual spune ceva sau da sfaturi – dar eu am dreptul sa fiu sau sa nu fiu de acord cu el. Asa cum sunt destui tampiti care vor sa si impuna tot felul de tampenii, ca sunt si din astia – in cazul asta avem, desigur, o problema.

    Daca ceea ce spune, hai sa zicem asa, Statul are putere de impunere, si inca una dictatoriala, atunci e o problema serioasa. Insa libertatea de exprimare nu inseamna neaparat si impunere sau putere de impunere a ceva asupra cuiva.

   • Asta este parerea ta, inteleg. Insa asta nu este o mentalitate al unui om liber. Dimpotriva, eu spun ca un om care lucreaza in guvern, chiar si un vecin, nu au dreptul sa-si dea cu parerea despre cum sa-mi cresc copiii. Automat uzurpa dreptul parintilor daca o face.

   • Bine, sigur… Da… acuma depinde ce inteles are acel „a-ti da cu parerea”… Asa, desigur, e ceva care nu e la locul lui ca cineva sa-ti spuna cum sa-ti cresti tu copiii. Inteleg aspectul asta.

   • Bine, acum e, desigur, discutabil daca ONU isi exprima parerea sau anumiti oameni, anumite grupuri de interese facand uz de ONU… In societate, de-a lungul timpului, intotdeauna oamenii si-au expus parerile intr-un fel sau altul… Atractivitatea societatii occidentale a stat si in aceasta diversitate de opinii, in aceasta libertate de a-ti expune in mod liber parerile, in dezbateri libere – asa ceva n-ai sa vezi intr-o forma de guvernamant dictatoriala.

   • Una este ca sa se discute anumite legi sau tratative despre mersul bun al unei tari si alta este ca cineva sa discute despre cum cineva sa-si creasca copiii. Aici vorbim despre 2 autoritati diferite. Cit despre ONU, acesta trebuie sa dispara, deci nu are nici o autoritate ca sa-si exprime parerea despre absolut nimic.

   • Pe mine nu ma deranjeaza dezbaterea libera. Numai ca aceasta chestie: „frecventarea orei de religie crestina din cadrul scolilor din Marea Britanie si Irlanda incalca „libertatea de gindire, de conștiință și de religie” a copiilor. Astfel, Comitetul recomanda anularea acestei prevederi si permiterea copiilor sa se retraga de la orele de religie crestina fara acordul parintilor.” e superficiala, puerila chiar…

   • Articolul este despre cum CIA manipuleaza definitia formei de guvernamint a Americii. Astfel, parintii si copiii sint conditionati sa creada propaganda si sa fie redusi la tacere. Asta este probema.

   • Da, e uluitor!!! Insa apropo de dezbatere libera, de ce nu initiaza cineva o dezbatere pe tema asta, cautand sa arate rolul Constitutiei!! Nu inteleg de ce nu se implica niste personalitati sa arate rolul Constitutiei SUA. Poate ca nu stiu eu bine, dar nu prea vad… De asta apar candidati precum Obama, Trump – Obama a castigat de doua ori alegerile, Trump e pe cale sa le castige. Nu vad implicare. Nu e deloc rau sa se porneasca o dezbatere pe o astfel de tema in societate. Dialogul, zic eu, este necesar. Evident, unul civilizat – asa ar fi de dorit.

   • Sint foarte putini carora le pasa de ce scrie in COnstitutie. Dovada ca Cruz nu a cistigat, el fiind printre singurii care mai cunosc, cit de cit. La fel si Rand Paul. Statul a prostit populatia, de aia au votat de doua ori cu obama si de aia Trump si Hillary sint candidatii finali. Sint care vorbesc despre Constitutie, dar sint acuzati de teorii conspirationiste sau ca traiesc cu capul in nori. Fortele celor care nu vor sa se cunoasca ce este scris in Constitutie lucreaza de mai multi ani si sint mai puternice decit ceva incropit de citiva ani. Uita-te si la Tea Party, o miscare impotriva taxelor neconstitutionale, a fost distrusa. Daca as stii ce sa fac mai mult decit fac, as face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s