Nu exista clasa speciala cu drepturi executive speciale (2)

 Partea 1

In primul rind trebuie sa stabilim daca politia ar trebui sa existe in forma sa actuala. Multi dintre pastorii de astazi sint analfabeti atunci cind vine vorba despre Biblie si textele sale judiciare si astfel nu ne pot invata nici pe noi despre ce scrie in Biblie despre om si institutiile sale. Ceea ce ni se spune sint citeva idei despre mintuire iar restul este lasat ca sa fie definit de lume si guvern/stat.

Biblia nu permite existenta unei armate permanente ca institutie executiva, fie pentru razboi impotriva natiunilor straine, fie pentru „mentinerea ordinii” acasa. Razboaile agresive au fost interzise ca politica a statului si imparatilor le-a fost interzisa mentinerea unor forte specializate de ofensiva (Deut 17:16, 1Sam 8:11-12). De asemenea, nu exista nici o prevedere pentru o putere executiva centralizata care sa mentina „ordinea.” Functia executiva a fost lasata familiilor si comunitatilor locale ca sa mentina „ordinea,” deci orice „ordine” in societate urma sa fie voluntara si bazata pe actiuni si tranzactii private.

Functia guvernului a fost limitata la sistemul judiciar, instante locale cu curti de apel, fie cu Imparatul sau Marele Preot care sa actioneze in calitate de „Curte Suprema.” Prevenirea criminalitatii nu a fost delegata guvernului. Biblia recunoaste ca crima este este in primul rind o problema morala si prin urmare, nu exista nici o solutie institutionala pentru prevenirea acesteia. Prevenirea crimei a fost lasata instruirii morale in familie si in biserica si in cele din urma lui Dumnezeu, pentru ca numai El stie inima unei persoane. Instantele guvernamentale au voie doar sa actioneze atunci cind crima a fost comisa si vinovatia infractorului poate fi stabilita prin cuvintul martorilor. (Deut 19:15)

Astfel, o agentie guvernamentala nu este executiva (nu aplica legile), ci judiciara (indeplineste comenzile instantelor). Guvernul/statul nu trebuie sa mentina ordinea, hotarind in mod arbitrar ce este aceea „ordine,” ci executa ordinele luate in urma deciziilor judecatoresti. Astfel, conceptul de „putere de arestare” nu exista; deci nu poti fi arestat pentru ca te opui arestarii cind nu esti vinovat de nimic. Categoria de „suspect” nu exista in limbajul juridic, deci politistii nu au nici un drept ca sa faca ceva cu cineva considerat „suspect.” Biblia nu permite o astfel de putere juridica arbitrara date unei clase speciale de oameni. Fara aceasta putere de a desemna „suspecti”, mii de oameni nevinovati ar fi fost crutati de tratamentele nemiloase la care au fost supusi.

Singura situatie cind o persoana poate fi retinuta in mod legal este atunci cind este prinsa in actul infractiunii, pentru a fi impiedicata de la comitere si pentru a fi dusa in instanta pentru judecata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s