Principiul celor 2 martori (4)

Partea 1, Partea 2, Partea 3

Numeri 35:30. Dacă un om omoară pe cineva, ucigaşul să fie omorît, pe mărturia martorilor. Un singur martor nu va fi deajuns ca să fie osîndit cineva la moarte.

Biblia spune ca este nevoie de cel putin 2 martori pentru a condamna pe cineva la moarte. Avind in vedere ca diferenta dintre crima si omor este in intentia criminalului, asta inseamna ca rolul martorilor este de a depune marturie despre intentia criminalului, nu a faptului in sine. Este adevarat ca unii martori pot fi de partea criminalului sau a victimei, in final, ei trebuie sa prezinte ceea ce s-a intimplat, nu parerea lor asupra actului. Parerea trebuie lasata la latitudinea judecatorilor, care trebuie sa fie bazata pe faptele prezentate.

Sa presupunem ca un politist intreapta pistolul catre un om neinarmat. Daca trage, politistul este vinovat de crima. Numeri 35:16-21 se aplica aici. Politistul a fost constient ca a indreaptat arma catre cineva neinarmat si ca a tras. Cazul trebuie judecat ca fiind crima.

Singura aparare a politistului ar fi sa aiba o contra-acuzatie, ca ar fi tras in caz de auto-aparare. In acest caz, politistul are nevoie de cel putin 2 martori pentru a fi exonerat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s