Autoritatile nu trebuie respectate

Dumnezeu are un simt al umorului foarte ridicat. Sau, mai degraba, al ironiei. Sau, mai precis, un sarcasm devastator fata de cei care se dedica cu avint sa slujeasca idolilor. Asa a facut cu Israel in Vechiul Testament. Timp de aproape 300 de ani, Israel s-a aflat intr-un ciclu distrugator. Dumnezeu parca le zice, „Crezi, Israele, ca inchinarea la idoli e mai buna decit inchinarea numai Mie? Te voi pune sub puterea politica si economica a acestor idoli pentru a vedea cum este si o sa vorbim peste citeva decenii.

scan0018

Conditionati de propaganda, crestinii, la fel ca poporul Israel de altadata, sint intr-un cerc vicios in care striga sus si tare ca trebuie sa „fim supusi autoritatilor”; ca daca nu te supui, meriti sa fii amendat, batut si/sau arestat.

Aproape ca putem auzi sarcasmul lui Dumnezeu. „Iti place idolul asta al tau care iti cere sa-i respecti autoritatea? Ia sa vad cum iti place sa traiesti sub puterea sa legislativa si executiva!”

Cu cit mai mult crestinii se inchina acestui idol, cu atit mai mult dusmanii lor se folosesc de acelasi idol pentru a impune mai multa tiranie, si cu si mai mult Dumnezeu ride de idolatria lor. „Vreti mai multa „supunere fata de autoritati”? Uitati-va aici, aveti avorturi protejate de stat si platite de voi! Ia luati de aici, sodomie protejata de stat! Islam in scoli! Taxe mari! Companii reglementate de stat. Controlul a ceea ce se predica la amvon. Casatorie civila. Invazie a vietii private. Ingrijire si asigurare medicala controlata de stat.”

A, dar sa nu uitam sa „respectam autoritatile” ori de cite ori vrem sa vorbim impotriva acestor lucruri. Avem dreptul sa nu ne placa toate aceste lucruri, dar atita timp cit ascultam si sintem „supusi autoritatilor” – ceea ce inseamna ca vom fi arestati daca nu o facem – totul va fi bine si in siguranta.

Astfel, sa nu uitam sa-i invatam si pe copiii nostri sa fie „supusi autoritatilor.” In felul acesta, ei vor fi intotdeauna in siguranta. Mai ales cind li se spune sa urce in vagoanele de marfa.

Dumnezeu isi bate joc de cei care se inchina la idoli intr-un mod cu totul aparte. El are timp sa astepte pina crestinii vor simti povara idolului „supunerii fata de autoritati” pe spinarea lor. Greutatea a inceput dar crestinii inca nu sint dispusi sa zdrobeasca idolul in bucati.

Pelerinii si puritanii, independenta Americii, discursul Presedintelui Reagan la zidul Berlinului arata un spirit de sfidare fata de autoritati care incalca drepturile oamenilor. Poate ca ar fi timpul sa invatam, noi si copiii nostri, sa nu respectam nici o „autoritate” care nu are nici o baza morala legitima pentru cerintele sale. Autoritatea adevarat se gaseste numai in DUmnezeu si este legitimata doar de Legea Sa, gasita in Biblie.

Daca un politist, un director de scoala, un birocrat nu prezinta un mandat biblic pentru actiunile lor, noi trebuie sa gasim modul cel mai bun de a rezista ordinelor lor.

Noi trebuie sa ne oprim sa ne inchinam idolului „supunerii fata de autoritati” inainte de a suferi minia lui Dumnezeu. Noi trebuie sa ne pocaim de idolatria care arata respect catre ceva ce nu trebuie respectat si dat respectul doar cui i Se cuvine.

19 gânduri despre „Autoritatile nu trebuie respectate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s